--- title: Asynchronous JavaScript slug: Learn/JavaScript/Asynchronous translation_of: Learn/JavaScript/Asynchronous ---
במודות זה אנחנו נסתכל על {{Glossary("asynchronous")}} {{Glossary("JavaScript")}}, ומדוע זה חשוב, וכיצד אנחנו יכולים להשתמש בזה על מנת לטפל בפעולות חוסמות () כמו הבאת משאבים מהשרת.
Asynchronous JavaScript הוא יחסית נושא מתקדם ואנו ממליצים לכם לעבור על המודולים צעדים ראשונים ב-JavaScript ועל אבני הבניין של JavaScript לפני שתתחילו ללמוד מודול זה.
אם אינכם בקיאים בקונספט של תכנות א-סינכרוני, אנא התחילו עם המאמר עקרונות תכנות א-סינכרוני במודול זה. אם אתם כן בקיאים, אתם ככל הנראה יכולים להתחיל ב-הצגת Asynchronous JavaScript.
הערה: אם אתם עובדים על מחשב\טבלט\מכשיר אחר שאין לכם אפשרות ליצור עליו קבצים אישיים, אתם יכולים לנסות את (רוב) דוגמאות הקוד על תוכנות קוד אינטרנטיות כמו JSBin או Thimble.
במאמר זה אנחנו נעבור על מספר עקרונות חשובים בנושא תכנות א-סינכרוני וכיצד עקרונות אלו באים לידי ביטוי בדפדפנים וב-JavaScript. אתם אמורים להבין עקרונות אלו בטרם תמשיכו למאמרים נוספים במודול זה.
async
ואת האופרטור await
- הראשון מאפשר לפונקציות סטנדרטיות להתנהג בצורה עקיפה כא-סינכרוניות עם Promises ואילו בשני אנחנו יכולים לעשות שימוש בתוך פונקציות async
על מנת לחכות ל-promises לפני שהפונקציה ממשיכה, כך שנוכל לקשור promises בצורה קלה יותר. מאמר זה מסביר את async
/await
.