--- title: אבני הבנין של JavaScript slug: Learn/JavaScript/Building_blocks tags: - JavaScript - events - אירועים - לולאות - מדריך - ערכים מוחזרים מפונקציה - פונקציות - תנאים - Conditionals translation_of: Learn/JavaScript/Building_blocks ---
{{LearnSidebar}}

במודול זה, אנחנו נמשיך להעמיק ביסודות ובמאפיינים והחשובים של JavaScript ונתמקד בסוגים שונים של קוד כגון משפטי תנאי (conditional statements),לולאות (loops), פונקציות (functions), ואירועים (events). חלק מהם כבר ראינו בשלבים קודמים של הקורס, אך לא העמקנו בהם. במודול זה ניכנס לעומק של אותן אבני בניין ונבין כיצד הן עובדות ומה מטרתן.

ידע מוקדם

לפני שתתחילו את המודול הזה, אנא וודאו כי הנכם בקיאים ביסודות HTML ושל CSS, וכן סיימתם לעבור על המודול הקודם שלנו צעדים ראשונים ב-JavaScript.

הערה: אם אתם עובדים על מחשב\טבלט\מכשיר אחר שאין לכם אפשרות ליצור עליו קבצים אישיים, אתם יכולים לנסות את (רוב) דוגמאות הקוד על תוכנות קוד אינטרנטיות כמו JSBin או Thimble.

מדריכים

קבלת החלטות בקוד - משפטי תנאי - Conditionals
כמו בכל שפת תכנות, קוד צריך לקבל החלטות ולבצע פעולות מסויימות בהתאם למקרים שונים. לדוגמא - במשחק, אם מספר הנסיונות המותרים של השחקן עבר את מספר הנסיונות המקסימלי שהוגדר, המשמעות היא שהמשחק הסתיים. או יישום אינטרנט של מזג אוויר אשר יציג למשתמש עיצוב מסויים של מזג האוויר בהתאם לשעה הנוכחית ביום, כך שבשעות היום יוצג עיצוב בהיר ובשעות הערב יוצג עיצוב כהה. במאמר זה אנחנו נחקור את המבנה של משפטי תנאי ב-JavaScript וכיצד הם עובדים.
לולאות - Loops
לפעמים אנחנו נצטרך לבצע את אותה פעולה או משימה ברצף, יותר מפעם אחת. לדוגמא -  כשנרצה לעבור רשימת שמות. בתכנות, לולאות יכולות לעשות את העבודה הזו בצורה מצויינת. במאמר זה אנחנו נחקור את המבנה של לולאות ב- JavaScript וכיצד הן עובדות.
פונקציות - בלוקי קוד לשימוש חוזר - Functions
קונספט הכרחי חשוב בתכנות הוא פונקציות. פונקציות מאפשרות לנו לאחסן חלקי קוד שמבצעים פעולה מסויימת בתוך בלוק מוגדר, ואז לקרוא לאותו קוד כשנצטרך להשתמש בו, באמצעות פקודה קצרה - וזאת במקום לרשום את אותו קוד פעם אחר פעם, כל פעם מחדש. במאמר זה נחקור את המבנה של פונקציה והרעיון העומד מאחוריה, ונבין מה הוא הסינטקס הבסיסי על מנת לרשום פונקציה, כיצד אנו קוראים לפונקציה ועוד. כמו כן, נלמד מהם ארגומנטים או פרמטרים אשר הפונקציות יכולות לקבל וכן מהו Scope.
בניית פונקציות משלנו
לאחר שנסיים לעבור על התיאוריה ונבין מהן פונקציות, במאמר זה נתרגל ונבין בצורה מעשית כיצד לבנות פונקציות משלנו, בהתאם לפעולת שנרצה לבצע. בהמשך הדרך, אנחנו נסביר גם פרטים שימושיים כיצד לטפל בפונקציות ובערכים שהן יכולות להחזיר לנו. 
ערכים מוחזרים מהפונקציה - Function return values
עקרון הכרחי וחשוב שאנחנו צריכים להכיר לגבי פונקציות הוא אילו ערכים פונקציות מחזירות לנו, אם בכלל. ישנן פונקציות שלא מחזירות ערכים לאחר שסיימו להריץ את הקוד שבתוכן, וישנן פונקציות שיחזירו לנו ערכים מסויימים. במאמר זה אנחנו נבין מהם אותם ערכים מוחזרים, כיצד אנחנו יכולים להשתמש בהם וכיצד אנחנו יכולים לגרום לפונקציות שלנו להחזיר ערכים. 
היכרות ראשונית עם אירועים -Introduction to events
אירועים אלו בעצם פעולות או התרחשויות אשר קורים במערכת, אשר אנחנו יכולים ״להאזין״ להם כך שנוכל להגיב בדרך מסויימת, ברגע שהם יתרחשו. לדוגמא, כאשר משתמש לוחץ על כפתור, אולי נרצה להגיב לאותה התרחשות, לאותו אירוע של לחיצת הכפתור על ידי הקפצת הודעה מסויימת. במאמר אחרון זה אנחנו נדון בכמה מהעקרונות החשובים בהקשר של אירועים, ונסתכל כיצד הם עובדים בדפדפנים.

תרגול

התרגול הבא יבדוק את ההבנה שלכם של החומר שנלמד במודול זה

בניית גלריית תמונות
אנו נתרגל שימוש בלולאות ופונקציות וכן בתנאים ואירועים על ידי בנייה של גלריית תמונות.